06 - 1107 1936 info@debruggemaker.nl

Over mij

Nalatenschapscoach Els Bruggeling

Opgegroeid in de provincie Groningen en nu wonende in het mooie dorp Annen te Drenthe ben ik gecertificeerd Nalatenschapscoach met de juiste kennis, ervaring en passie om u op een persoonlijke en individuele manier steun te bieden rondom nalatenschap.

Ik ben moeder van twee fantastische kinderen, een dochter van 22 jaar en een zoon van 18 jaar. Na mijn HEAO BedrijfsInformatica heb ik bij meerdere bedrijven gewerkt als ICT deskundige. Vanaf 1996 ben ik bij Dienst Uitvoering Onderwijs (voorheen: Informatie Beheer Groep) gaan werken, eerst in de ICT en sinds 2000 als operationeel manager van diverse afdelingen. Tot 2018 heb ik dit altijd met veel plezier gedaan en mijn organisatie- en coaching vaardigheden komen goed van pas als Nalatenschapscoach, immers spelen beide aspecten een belangrijke rol rondom nalatenschap.

 

Eind 2017 heb ik de stap genomen om afscheid te gaan nemen van DUO en voor mezelf te gaan beginnen. Dit omdat bij mij al vele jaren de wens lag om mijn eigen onderneming te starten, maar door opgroeiende kinderen heb ik deze stap eerder niet genomen.

Na het overlijden van mijn vader in juni 2016 heb ik gek genoeg, naast alle verdriet die er was, mijn nieuwe passie gevonden. De nalatenschap van mijn vader was complex en emotioneel zwaar maar ik ben juist hierdoor mij gaan verdiepen in deze materie. Ik wist tot aan de letter op welke wijze de boedelbeschrijving van mijn vader was opgesteld zodat ik en mijn broers en zussen aan het einde van de afwikkeling ons volledig akkoord en decharge konden geven aan de executeur. Door mijn eigen ervaring ben ik er achter gekomen dat het erfenisrecht en de rol van een executeur complex en soms vaag is maar ook dat hulp van een externe partij soms noodzakelijk is. Mijn overtuiging is dat de afwikkeling van mijn vaders nalatenschap veel beter had kunnen verlopen als ik en mijn broers en zussen dit voor het overlijden met mijn vader hadden kunnen bespreken. Dan had ik met mijn vader kunnen overleggen wat ik graag als herinnering aan hem en aan mijn ouderlijk huis had willen hebben na zijn overlijden.

 

 

Naast de juiste organisatie- en coaching vaardigheden is inhoud en kennis rondom nalatenschap essentieel. Hiervoor heb ik de opleiding Nalatenschapscoach en de opleiding Wet Financiële Toezicht Basis en Vermogen met succes gehaald. Eind dit jaar ben ik voornemens om mij op te laten leiden als familiecoach, aangezien het aspect mediation bij nalatenschap vaak om de hoek komt kijken.

De Bruggemaker, uw steun rondom nalatenschap