06 - 1107 1936 info@debruggemaker.nl

Afwikkeling

Het wordt nogal eens onderschat wat er allemaal bij komt kijken tijdens het afwikkelen van een nalatenschap. Er moet van alles worden geregeld en afgehandeld tegelijkertijd met alle emoties rond het overlijden van uw partner of ouder.

————

Als u gemachtigd bent door uw familieleden of benoemd bent als executeur kunt u wellicht hulp gebruiken om de nalatenschap correct en naar ieders tevredenheid af te wikkelen. De complexiteit van de afwikkeling van een nalatenschap valt vaak niet mee en kost u veel tijd die u misschien niet heeft, immers het afwikkelen van een nalatenschap doet u slechts één of twee keer in uw leven.

————

Als u niet degene bent die bovenstaande zaken moet afwikkelen maar wel erfgenaam bent dan wilt u dat de notaris of executeur uw zaken goed behartigd. Het kan zijn dat u er onvoldoende vertrouwen in heeft dat dit adequaat gebeurt. Vaak spelen emoties of gebrek aan tijd en kennis hierbij een rol en kunt u hulp gebruiken van een deskundige om namens u te laten optreden.

 

De Bruggemaker kan u steun, tijd en rust bieden door u te begeleiden in de afwikkeling van de nalatenschap en kan ook het contact voor u zijn met de notaris, belastingdienst, makelaar of andere instanties.

 

Zaken die tijdens de afwikkeling van een nalatenschap geregeld moeten worden en waarbij de Bruggemaker u kan  begeleiden of uit handen kan nemen zijn:

Verklaring van erfrecht aanvragen

Het aanvaarden van de erfenis

De verdeling van de boedel

Goedkeuring van de boedelbeschrijving

Contact met de notaris of executeur

Het ontruimen van de koop- of huurwoning

Het opzeggen van contracten

Het regelen van overlijdensuitkeringen

Aangifte erfbelasting

Aangifte inkomstenbelasting erflater

Het melden van het overlijden bij diverse instanties

Het regelen van financiële zaken

Het aanpassen van verzekeringen

Laten taxeren van de inboedel en de eigen woning

Verkopen van eigen woning of vakantiehuis

Het aanvragen van nabestaandenuitkering

De Bruggemaker, uw steun rondom nalatenschap